PRIMORSKI SEJEM odprl svoja vrata

4.6.2010

PRIMORSKI SEJEM odprl vrata !


Včeraj ob 14.00 uri je svoja vrata odprl tradicionalni Primorski sejem, na katerem razstavlja blizu 200 domačih in tujih razstavljalcev s pestrim razstavnim programom.

Svečani gost in otvoritelj sejma je bil župan Mestne občine Koper g. Boris Popovič, ki je v svojem nagovoru obiskovalcem med drugim izpostavil pomen sejma za samo mesto Koper in bližnjo okolico. (nagovor župana objavljamo spodaj).

Več o samem sejmu na www.primorski-sejem.si

Danes pa svoja vrata prav tako v dvorani Bonifika odpira dobrodelna družinska prireditev SONČKOV FESTIVAL, ki bo trajala vse do nedelje, 6. junija.

Osnovni namen prireditve je, da v njej Otroci sodelujejo tako, da s eboj prinesejo rabljene igrače, knjige, šolske potrebščine in druge stvari, ki jih več ne potrebujejo in jih zamenjajo za promocijsko vrečko sponzorjev.

Več o festivalu www.sonckovfestival.si


Govor župana MOK Borisa Popoviča na svečani otvoritvi Primorskega sejma:

Ob 17. mednarodnem obrtno – podjetniškem sejmu z veseljem in ponosom čestitam organizatorjem, saj se kot župan Mestne občine Koper, ki je gostitelj sejma, in nekdanji podjetnik dobro zavedam, da predstavljata razvoj obrti in podjetništva enega ključnih stebrov potrebnih za razcvet Kopra.

Koprska občina, ki je najmočnejša občina na Primorskem, igra vidno vlogo tako v slovenskem kot tudi obmejnem gospodarskem in kulturnem prostoru. Zato me še posebej veseli, da se je Primorski sejem v zadnjih letih razširil iz pretežno obalno-kraške regije na notranjsko regijo, pa tudi na območje sosednje Italije in Hrvaške.

Primorski sejem vsako leto v Koper privabi na tisoče obiskovalcev in razstavljalcev iz vse Slovenije, pa tudi iz sosednjih držav, ki se na sejmu spoznajo in srečajo, izmenjajo ideje in izkušnje ter tako oblikujejo nove podporne zamisli. Podjetjem iz ostalih krajev Slovenije pa ob tem nudi tudi pomembno tržno priložnost, da vzpostavijo kontakt s primorskim trgom in sosednjimi državami.

Ponosen sem, da ostaja sejem, tudi v času splošne gospodarske krize, ki je za seboj prinesla splošno sejemsko recesijo in ukinitev nekaterih sejmov po Sloveniji, med živimi in se še vedno ponaša s kakovostnimi razstavljalci, strokovnimi posveti in spremljajočimi prireditvami. Zato velja tudi letos kar najbolje izkoristiti vse dane možnosti pri vzdrževanju in vzpostavljanju stikov z novimi vlagatelji in podporniki našega kraja, ob tem pa moramo izpostavljati tudi lokalne značilnosti in zanimivosti, s katerimi lahko postanemo prepoznavni v svetu.

Vsem razstavljalcem, udeležencem strokovnih srečanj in obiskovalcem želim prijetno bivanje v našem mestu.


 
NOVICE
Novice
Primorski sejem 2023 je preložen v leto 2024
21.7.2023
Spoštovani razstavljalci in obiskovalci ! Zaradi vsebinske prenove sejma in spremljajočih prireditev smo se odločili letošnji sejem preložiti v leto 2024
Primorski sejem 2022 je preložen v leto 2023
7.9.2022
Spoštovani razstavljalci, obiskovalke in obiskovalci ! Obveščamo vas, da smo žal zaradi objektivnih razlogov tudi letos primorani Primorski sejem preložiti v leto 2023.
Primorski sejem 2021 je preložen v leto 2022
9.10.2021
Glede na razmere v zvezi z epidemijo Covid-19 smo tudi letošnji Primorski sejem primorani odpovedati in ga premakniti v termin 14. - 16. 10. 2022.
Preložitev Primorskega sejma 2020 v leto 2021!
18.9.2020
Glede na razmere v zvezi z epidemijo Covid-19 smo primorani letošnji Primorski sejem, ki bi se moral odviti v terminu 18. - 20.10. 2020, preložiti v leto 2021 in sicer v termin 22. - 24.10. 2021.
ODSTOP OD ORGANIZACIJE letošnjega 26. PRIMORSKEGA SEJMA Koper, 25. - 27.10. 2019
20.9.2019
Obveščamo vas, da letošnjega 26. Primorskega sejma, ki bi se moral odvijati v terminu 25. - 27.10. 2019 žal ni možno izvesti zaradi objektivnih razlogov.

sončkov festival
tag heuer replica replica patek philippe