NOVINARSKO SREDIŠČE


Tiskovno poročilo - 21. 5. 2018

 

Tradicionalni PRIMORSKI SEJEM PRAZNUJE svoj 25. JUBILEJ

 

Četrt stoletja je za nami! … Sejem živi dalje

 

Tradicionalni mednarodni JUBILEJNI 25. obrtno – podjetniški PRIMORSKI SEJEM letos praznuje, saj bo letos svoja vrata obiskovalcem odprl že 25 – tič v terminu 25. – 27. 5. 2018. Vstop je PROST!

 

Na sejmu bo razstavljalo okrog 150 domačih in tujih razstavljavcev s pestrim in zanimivim programom. Sejem obišče okrog 15.000 obiskovalcev.

 

S svojim poslovnim izročilom si je v »četrt stoletja« oz. 25 letih zagotovil mesto v slovenskem sejemskem prostoru, saj se ponaša z mednarodno udeležbo in zanimivimi spremljajočimi prireditvami ter strokovnimi predavanji in posveti.

 

V čast 25. jubileja obiskovalcem pripravljamo pester in obširen program – z Društvom picopekov Slovenije in Ljubljanskimi mlekarnami najmlajše v soboto, 26.5. pričakuje MINI PIZZA FEST s pokušino pizz in SLADOLEDNO PRESENEČENJE, v nedeljo, 27.5. pa z Zigante Mega TARTUFIADA.

 

POVZETEK DOGAJANJ z letošnjimi NOVOSTMI

 

SEZNAM RAZSTAVLJAVCEV

 

Prireditev "ZA MLADE PO SRCU"
Vse dni sejma nas bo spremljala tudi prireditev »Za mlade po srcu«, ki je namenjena predvsem starejšim oziroma tistim, ki so mladi po srcu. V okviru prireditve se bo odvijala vrsta dogodkov in ponudb razstavljavcev, društev, zavodov, drugih institucij za mlade po srcu/starejšo populacijo, različna svetovanja in izobraževanja, nastopi na prireditvenem odru in še več.

 

Kar velja izpostaviti je, da bo Center dnevnih aktivnosti Koper tudi letos pripravlja DAN ODPRTIH VRAT v petek, 25.5 z zanimivim in pestrim programom - jutranja telovadbo, zabavno učenje angleščine , pogovor o življenju, recept za dobro voljo, biljard, družabne igre (karte, domino), Šah, Tarok, Namizni tenis. V sklopu tega, se bodo predstavili tudi Plesalke ciganskih plesov; Plesalke trebušnih plesov; Dramska skupina CDA in Ženski pevski zbor ZDU MOK. Vse dni sejma, bo dogajanje popestril tudi Večgeneracijski center Morje, ki vas bo prav tako navdušil z DNEVI ODPRTIH VRAT in zanimivimi delavnicami.

 

Prireditev ''ZA MLADE PO SRCU'' je tudi odlična priložnost za samo seznanitev z društvi in ponudniki izdelkov za tretje življenjsko obdobje, ki bodo v okviru te prireditve prisotna.

 

SONČKOV FESTIVAL

V okviru Otroškega Sejemčka bomo letos ponudili še bogatejši in zanimivejši razstavni program. Otroci se bodo lahko udeležili zanimivih kuharskih delavnic, skupaj bomo spoznavali tuje kraje in se učili tujih jezikov. Udeležili se boste lahko sladkih delavnic Miss dolce, kjer se boste lahko naučili kako okrasiti muffine, peke vafljev ter izdelati dekoracije iz sladkorne mase.

 

Na 11. Sončkovem festivalu bodo nastopili OŠ Šmarje, OŠ Koper, plesna skupina Kud Balerima, AKUD Kolo, KUD MANDRAČ, Društvo KD Dobra volja Škofije, Plesna skupina TANY, Hoops from Herc in CDA Koper, vse dni vas bo razveseljevala priljubljena TV kuharica Emilija Pavlič s poudarkom na zdravem kuhanju in pravilnem kuhanju sveže zelenjave, poleg tega bo poskrbljeno tudi za otroško animacijo, brezplačni otroški srečelov, recepte in nasvete, ter pripravo in pokušino kuhanega in pečenega kruha. Kuharske delavnice bodo namenjene tako odraslim, kot tudi otrokom.

 

Podjetje S5TEHNIKA.net d.o.o. bo organizirala tekmovanje in delavnice zanimive tako za odrasle kot tudi mlajše: Morse Runner CW tekmovanje z lepimi nagadami. Podelitev nagrad bo potekala zadnji dan sejma nedelja, 27.5. po 12. uri. Sodelovanje v WPX svetovnem CW tekmovanju in prezkušanje predstavljene radijske opreme - vzpostavljanje radioamaterskih zvez s slovenskimi in tujimi operateji.

 

Poleg tega bo dogajanje za otroke popestreno z društvom AKTIVEN OTROK, ki bo organiziralo vadbo z malimi žogami, otroci se bodo lahko zabavali na otroškem poligonu, možno bo izvedeti več o aktivnostih čez celo leto.

 

Sejemsko dogajanje bodo obogatile tudi delavnice za otroke in odrasle, ki jih bo izvajala Mestna knjižnica Izola – Borza znanja, v soboto 26. in nedeljo 27.5. Tema delavnic bo izdelava stripa za otroke, poleg tega se bo predstavilo tudi Gledališče Kamišibaj.

 

Društvo ljubiteljev animiranih filmov, stripov in družabnih iger Animov, bo vse dni sejma organiziralo prosto igranje PS4 iger in družabnih iger!

 

Lahko se boste udeležili tudi Konfucijevih delavnic, ki bodo temeljile na tradicionalnih kitajskih igrah, izdelovanju kitajskega zmaja, kitajski kaligrafiji, kitajskih borilnih veščinah in še mnogo več! Lahko se boste pridružili tudi pri vadbi Qigonga (za odrasle) ali Wudang Kung Fuja (za otroke). Poskusili boste lahko vadbo s Fuchenom (konjski bič) in z mečem.

ENERGETSKA SVETOVANJA

V sklopu sejma bodo letos na sejmišču potekala tudi brezplačna strokovna predavanja iz področij učinkovite rabe energije, katera bodo izvajali svetovalci mreže ENSVET (Energetsko svetovanje za občane), ki deluje v okviru Eko sklada. Tematika predavanj bo: Prezračevanje in rekuperacija; Varčevanje z električno energijo; Gradnja sončnih elektrarn; Vlaga in plesen v stanovanjih; Toplotne črpalke in še mnogo več!

 

Na sejmišču boste lahko naročili tudi šivanje oblačil ali izvedli popravila. Predstavljeno bo tudi vezenje, ki bo izvedeno pred vašimi očmi in vas bo razveselilo z unikatnimi napisi in imeni po vaših željah.

 

Na sejmu boste lahko spoznali tudi starodavno metodo oživljanja vode s pomočjo kristalov in metodo VitaJuwel.

DELAVNICE, POSVETI IN IZOBRAŽEVANJA za OBRTNIKE in PODJETNIKE

Vse dni sejma bodo potekala zanimiva in aktualna predavanja ter delavnice iz področja okolijskih rešitev, marketinga, e-mobilnosti in še več!

 

Pripravili smo vam tudi brezplačne delavnice, posvete in izobraževanja. Mag. Bojan Tomc podjetje Idea Ekspertize, vam bo predaval o marketingu, optimizaciji stroškov, e-mobilnosti in družinskih podjetjih.

KVALITETA ŽIVLJENJA

Na sejmu se bo možno udeležiti tudi različnih predavanj na temo zdravja, konoplje in naravnem načinu življenja. V Soboto, 26. 5., bo dr. Zadnikar Vesna predavala o medicina dela in športa, 26. in 27. 5 obiskovalce bo potekalo ozaveščanje o naravnem načinu življenja.

 

Na temo uporabe konoplje pa bosta predavala Rajko Škarič in Adriana Dolinar, v sodelovanju z Združenjem za obuditev celostnega človeka in Skupaj za zdravje človeka in narave

 

Zabava, delavnice in predavanja 2018:

 

KONFUCIJEVE učilnice

SLADKE DELAVNICE Miss Dolce

Učinkovita RABA ENERGIJE - ENSVET

VEČGENERACIJSKI CENTER MORJE Koper

Center za dnevne aktivnosti CDA

DRUŠTVO ANIMOV

Predavanja za PODJETNIKE in OBRTNIKE

PRIHODNOST DELA IN IZOBRAŽEVANJE

KVALITETA ŽIVLJENJA

KUHARSKE delavnice z EMILIJO PAVLIČ

AKTIVEN OTROK

DELAVNICE za OTROKE in ODRASLE

11. SONČKOV FESTIVAL

SPREMENIMO odnos do KONOPLJE

MAGNETNE BANDAŽE za SKLEPE in HRBTENICO

ŠIVANJE in POPRAVILO OBLAČIL

Unikatno VEZENJE

OŽIVLJANJE VODE s pomočjo KRISTALOV

RADIOAMATERSTVO  

 

 

 

 

 

 

 

 

   - Učinkovita RABA ENERGIJE - ENSVET

 

  - Predavanja za PODJETNIKE in OBRTNIKE

 

  - Celovite EKO rešitve

 

  - SLADKE delavnice MISS DOLCE

   

 

  - KONFUCIJEVE učilnice

 

  - MEDGENERACIJSKI CENTER MORJE Koper

 

  - Nastopi Centra za dnevne aktivnosti CDA

         
 

 - Program DOGAJANJ in DELAVNIC po dnevih

 

Urnik sejmišča

 

Petek,

25. 5. 2018

9.30 - 21.00

Sobota,

26. 5. 2018

9.30 - 21.00

Nedelja,

27. 5. 2018

9.30 - 20.00

 

 

 

Vljudno vabljeni k obisku.

 

 

 

 

NOVICE
Novice
Primorski sejem 2023 je preložen v leto 2024
21.7.2023
Spoštovani razstavljalci in obiskovalci ! Zaradi vsebinske prenove sejma in spremljajočih prireditev smo se odločili letošnji sejem preložiti v leto 2024
Primorski sejem 2022 je preložen v leto 2023
7.9.2022
Spoštovani razstavljalci, obiskovalke in obiskovalci ! Obveščamo vas, da smo žal zaradi objektivnih razlogov tudi letos primorani Primorski sejem preložiti v leto 2023.
Primorski sejem 2021 je preložen v leto 2022
9.10.2021
Glede na razmere v zvezi z epidemijo Covid-19 smo tudi letošnji Primorski sejem primorani odpovedati in ga premakniti v termin 14. - 16. 10. 2022.
Preložitev Primorskega sejma 2020 v leto 2021!
18.9.2020
Glede na razmere v zvezi z epidemijo Covid-19 smo primorani letošnji Primorski sejem, ki bi se moral odviti v terminu 18. - 20.10. 2020, preložiti v leto 2021 in sicer v termin 22. - 24.10. 2021.
ODSTOP OD ORGANIZACIJE letošnjega 26. PRIMORSKEGA SEJMA Koper, 25. - 27.10. 2019
20.9.2019
Obveščamo vas, da letošnjega 26. Primorskega sejma, ki bi se moral odvijati v terminu 25. - 27.10. 2019 žal ni možno izvesti zaradi objektivnih razlogov.

sončkov festival

domov | predstavitev sejma | novice | kontakt | foto galerja | sejmišče | program dogajanj | na vrh straniPRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper; Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija; Tel.: 00386 31 646 030

Vse pravice pridržane

Izvedba Element Lab 2010

tag heuer replica replica patek philippe