Sonckov sejem

NOVINARSKI KOTIČEK


Tiskovno poročilo 8. Junij 2011


Na Sončkovem festivalu je letos nastopilo blizu 400 otrok.. Delavnice za otroke so pripravili KZ Agraria, Pikapolonica, Emilija Pavlič,…. Za zabavo otrok so poskrbeli tudi gusarji iz Banovcev, Modrin, Čoksa, prikupna Miška in ostali

Sonček pleše in poje je predstavil na Sončkovem festivalu najmlajše plesalce in pevce tako primorskih osnovnih kot tudi plesnih šol in jih tudi tako spodbujal, da pridno vadijo in vztrajajo..
Petkov program so popestrili Plesna šola Fiona, ki se je predstavila z rekreativnimi in tekmovalnimi skupinami od 6 do 14. let, ki so že dosegle vidne rezultate. Za plesno šolo Fiona pleše tudi Nika Bolčič, ki je dosegla na svetovnem 3 mesto, v paru z Gašperjem Kunškom Letos pa sta se uvrstila v finale sta tekmovanja Slovenija ima talent in se uvrstila v polfinale. Sledila je plesna šola Latino, ki pod strokovnim in prijaznim vodstvom mentorice uspešno vadijo najmlajši plesalci

Mladi MAJ s lutkarjem Borisom Kanonenkotom, je za najmlajše pripravil predstavo Lutke v prometu. Sledila je predstava Vito In Svit. NLB Vite, Med sobotnimi lutkovnimi predstavami je nastopila plesna skupina OŠ Koper POM POM.

Z namenom spodbuditi najmlajše košarkaše smo organizirali »pravi turnir« z medaljami in pokali za vse sodelujoče, plesnimi vložki, napovedovalcem ki jih je spodbujal in gledalcem podrobno obveščal o dogajanju na igrišču in na koncu še s gostom presenečenja reprezentantom Slovenije Boštjanom Nachbarjem. Pravila niso bila stroga – važen je bil fair play in veselje otrok, da bodo za svojo šolo osvojili pokal. Rezultati od prvega mesta naprej OŠ Prade, drugo mesto OŠ Lucija , tretje 0Š Koper, četrto OŠ Postojna in peto OŠ Dušan Bordon.
Na Sončkovem pokalu so s plesnimi točkami izpodbujali in razveselili mlade košarkaše nastopi Plesnega kluba Tani, Plesnega društvo Elite. in otroška folklorna skupina Akademskega kulturno-umetniškega društva KOLO z orkestrom.

Nedelja dopoldne je bil »Bansijev dan« in je otroke poučil o nevarnostih v prometu. Otroci iz OŠ Šmarje so nastopili s skupino Šmarjetice, plesna skupina Fiona otroci OŠ Livade plesno skupino »Male zvezde«, folklorno skupino »Livadske pupe, plesno skupino »Frajerke« in solo nastopom Gabrijela Vidmarja.

Na koncu bi se zahvalila vsem sponzorjem, ki so omogočili izvedbo Sončkovega festivala in s sponzorskimi darilci razveselili, nahranili,odžejali in »ubranili« pred dežjem naše nastopajoče in seveda glavnemu sponzorju podjetju Primorski sejem d.o.o.NOVICE

SONČKOVE NOVICE

 


PRIČAKUJE VAS PESTRO DOGAJANJE

18. 5. 2018

Pričakujeo vas kreativne delavnice, poslikava obraza, izdelava stripa, kamišibaj gledališče, jezikovne delavnice in še in še. Organizirajo Borza znanja, VGC Morje, Intelekta,….

Gibajmo skupaj! – Zabava na otroškem poligonu in informacije o aktivnostih čez celo leto.


 

PLESNI NASTOPI

16. 5. 2018
Že se veselimo sodelovanja z OŠ Šmarje, kjer mentorici Andrejka Lokatelj in Nataša Bodlaj pripravljata simpatičen nastop Plesne skupine "ŠMARJETICE" in Plesne skupine »ŠTMARSKE ČOKOLONE«.


  

SLADKE DELAVNICE

15. 5. 2018
SLADKE DELAVNICE z Miss Dolce, kjer se boste naučli speči vaflje, dekorirati in še in še.


KUHAJMO ZDRAVO

14. 5. 2018

Kuhajmo zdravo s priljubljeno otroško kuharico Emilijo Pavlič z brezplačnimi nasveti, recepti in animacijo.


 

KONFUCIJEVE UČILNICE

13. 5. 2018

Konfucijeve učilnice vas vabijo da z njimi popijete skodelico čaja po kitajskih običajih, preizkusite se v tradicionalnih kitajskih igrah, izdelujete kitajske rezanke in vozle, in zapišete svoje ime v kitajščini.


 

NASTOPI

12. 5. 2018

Ponovno z nami KUD BALERIMA, AKUD Kolo, Plesna skupina Tany in novi člani Sončkove družine Hoops from Herz.


 

primorski sejem

domov | predstavitev | kontakt | galerija | novice

 


SONČKOV FESTIVAL s.p. ; p.p. 721, 6000 Koper, Slovenija; Tel.: 00386(0)41/339-030; 00386(0)51/338-781

Vse pravice pridržane
Izvedba Element Lab 2010

tag heuer replica replica patek philippe