Sonckov sejem

NOVINARSKI KOTIČEK


Tiskovno poročilo 8. Junij 2011


Na Sončkovem festivalu je letos nastopilo blizu 400 otrok.. Delavnice za otroke so pripravili KZ Agraria, Pikapolonica, Emilija Pavlič,…. Za zabavo otrok so poskrbeli tudi gusarji iz Banovcev, Modrin, Čoksa, prikupna Miška in ostali

Sonček pleše in poje je predstavil na Sončkovem festivalu najmlajše plesalce in pevce tako primorskih osnovnih kot tudi plesnih šol in jih tudi tako spodbujal, da pridno vadijo in vztrajajo..
Petkov program so popestrili Plesna šola Fiona, ki se je predstavila z rekreativnimi in tekmovalnimi skupinami od 6 do 14. let, ki so že dosegle vidne rezultate. Za plesno šolo Fiona pleše tudi Nika Bolčič, ki je dosegla na svetovnem 3 mesto, v paru z Gašperjem Kunškom Letos pa sta se uvrstila v finale sta tekmovanja Slovenija ima talent in se uvrstila v polfinale. Sledila je plesna šola Latino, ki pod strokovnim in prijaznim vodstvom mentorice uspešno vadijo najmlajši plesalci

Mladi MAJ s lutkarjem Borisom Kanonenkotom, je za najmlajše pripravil predstavo Lutke v prometu. Sledila je predstava Vito In Svit. NLB Vite, Med sobotnimi lutkovnimi predstavami je nastopila plesna skupina OŠ Koper POM POM.

Z namenom spodbuditi najmlajše košarkaše smo organizirali »pravi turnir« z medaljami in pokali za vse sodelujoče, plesnimi vložki, napovedovalcem ki jih je spodbujal in gledalcem podrobno obveščal o dogajanju na igrišču in na koncu še s gostom presenečenja reprezentantom Slovenije Boštjanom Nachbarjem. Pravila niso bila stroga – važen je bil fair play in veselje otrok, da bodo za svojo šolo osvojili pokal. Rezultati od prvega mesta naprej OŠ Prade, drugo mesto OŠ Lucija , tretje 0Š Koper, četrto OŠ Postojna in peto OŠ Dušan Bordon.
Na Sončkovem pokalu so s plesnimi točkami izpodbujali in razveselili mlade košarkaše nastopi Plesnega kluba Tani, Plesnega društvo Elite. in otroška folklorna skupina Akademskega kulturno-umetniškega društva KOLO z orkestrom.

Nedelja dopoldne je bil »Bansijev dan« in je otroke poučil o nevarnostih v prometu. Otroci iz OŠ Šmarje so nastopili s skupino Šmarjetice, plesna skupina Fiona otroci OŠ Livade plesno skupino »Male zvezde«, folklorno skupino »Livadske pupe, plesno skupino »Frajerke« in solo nastopom Gabrijela Vidmarja.

Na koncu bi se zahvalila vsem sponzorjem, ki so omogočili izvedbo Sončkovega festivala in s sponzorskimi darilci razveselili, nahranili,odžejali in »ubranili« pred dežjem naše nastopajoče in seveda glavnemu sponzorju podjetju Primorski sejem d.o.o.NOVICE

 

DELAVNICE IN PREDAVANJA ZA OTROKE IN DRUŽINE

13. 5. 2017

V prostorih Večgeneracijskega centra Morje Koper v četrtek in petek pa zanimive delavnice in predavanja za otroke in družine: prof. Dubravka Grlj - "Pomoč pri matematiki", prof. Vilko Grlj - "Pomoč pri strojništvu", Remi Stefanelli - "Socialne igre za družine osnovnošolcev", "Čas za družino", "Anglešina za družine", Potopisna predavanja, Urška Babuder - "Zlati čopič", Bojan Lisjak - "Okusi svet – kuharska delavnica" in za konec "Večgeneracijski Večernik".

 


 

DELAVNICE VEČGENERACIJSKEGA CENTRA MORJE KOPER

12. 5. 2017

Na Sončkovem festivalu delavnice Večgeneracijskega centra Morje Koper in v Hali B 24. Primorskega sejma delavnice - Urška Babuder "Pomladne likovne ustvarjalnice - Izdelava atraktivnih izdelkov za dom", Bojan Lisjak "Stare igre - Igre, ki smo jih včasih igrali" in Remi Stefanelli "Pisane cvetlice - Izdelava cvetja iz krep papirja".

 


 

PLESNI NASTOPI IN MLADI DJ-I

11. 5. 2017
Na 10. Sončkovem festivalu vas pričakujejo nastopI OŠ Šmarje, Kud BALERIMA, Kulturno plesno društvo Moonsun, Mladi DJ-i Iz obalne šole za DJ-e in ostali.

 


  

SLADKE DELAVNICE MISS DOLCE

10. 5. 2017
Sladke delavnice Miss dolce na Sončkovem festivalu. V petek ob 17:30 uri "Okrasimo in posladkajmo se z mafini", soboto ob 10:30 uri "Skupaj specimo slastne vaflje" in v nedeljo ob 11:00 uri "Izdelajmo različne dekoracije iz sladkorne mase".

 


KUHARSKE DELAVNICE EMILIJE PAVLIČ

9. 5. 2017
Priljubljena TV kuharica Emilija Pavlič Vas pričakuje vse dni sejma s kuharskimi delavnicami "Zdravo in varno kuhanje". 


primorski sejem

domov | predstavitev | kontakt | galerija | novice

 


SONČKOV FESTIVAL s.p. ; p.p. 721, 6000 Koper, Slovenija; Tel.: 00386(0)41/339-030; 00386(0)51/338-781

Vse pravice pridržane
Izvedba Element Lab 2010

tag heuer replica replica patek philippe