NOVINARSKO SREDIŠČE


Vsebina se nanaša na Primorski sejem 2017. Nova je v pripravi.

 

Tiskovno Poročilo - 22. 5. 2017

 


24. PRIMORSKI SEJEM vabi k obisku!

 

Tudi letos bo že 24-tič vrata odprl tradicionalni mednarodni obrtno-podjetniški sejem PRIMORSKI SEJEM, ki se bo odvijal v Areni Bonifika v Kopru od 25. - 28. 5. 2017. Za obiskovalce je VSTOP PROST!

 
Sejma se letos udeležuje več kot 150 domačih in tujih razstavljavcev s pestrim, zanimivim in raznolikim razstavnim programom. Iz razstavnega programa razstavljavcev prevladuje ponudba s področja opreme za dom, stanovanja in hiše, turizma, kulinarike, zdrave prehrane, kopalniške opreme, pohištva, gospodinjskih pripomočkov, stavbnega pohištva, avto salon telekomunikacij in drugo.


Že tradicionalo bogatemu spremljajočemu programu, ki je za obiskovalce brezplačen, se v zadnjih letih pridružujejo še predavanja s področja varčevanja z energijo, zdravja in »Za mlade po srcu« - program za starejše občane.


Posebej je za ispostaviti spremljajočo prireditev za najmlajše – otroški Sončkov festival, ki letos slavi 10. obletnico.


Vsako leto sejem obišče okrog 20.000 obiskovalcev.


POVZETEK DOGAJANJ z letošnjimi NOVOSTMI

Prireditev "ZA MLADE PO SRCU"
Vse dni sejma nas bo spremljala tudi prireditev »Za mlade po srcu«, ki je namenjena predvsem starejšim oziroma tistim, ki so mladi po srcu. V okviru prireditve se bo odvijala vrsta dogodkov, obenem pa bo to odlična priložnost za samo seznanitev z društvi in ponudniki izdelkov za tretje življenjsko obdobje, ki bodo v okviru te prireditve prisotna. Kar velja izpostaviti je, da v četrtek in petek Center dnevnih aktivnosti organizira dneve odprtih vrat, poleg tega pa bodo z nastopi popestrili obsejemsko dogajanje.

V četrtek od 8. ure dalje se bo dan začel z vadbo z malimi žogami, nato bo sledil tečaj računalništva, angleščine, italijanščine, joge, učenje kvačkanja, delavnica kitare, fotografije, družabnih iger in vrsta ostalih zanimivih delavnic. Prav tako boste lahko v petek ob 8:30 začeli dan z jutranjo telovadbo, nadaljevali z recepti za dobro voljo, z družabnimi igrami (šah, tarok, pikado), namiznim tenisom ter vrsto ostalih atraktivnih delavnic.

Poleg tega bodo v četrtek, 25. 5., ob 18:00 s pevskim nastopom nastopili ŽPZ Zveza društev upokojencev Mestne občine Koper. V petek, 26. 5., od 16:00 ure naprej pa bodo nastopile plesalke trebušnih plesov iz Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper, predstavila se nam bo tudi gledališka skupina Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper in plesalke ciganskih plesov Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper.

 

ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU
V petek, 26. 5., ob 18:00 nam bo predavala Sonja Kačar o zdravem načinu življenja. Vabljeni na delavnico »Popolna harmonija narave in človeka«.

V soboto 27. 5., ob 11:00 pa se boste lahko udeležili brezplačnega predavanja Energetske samopomoči dr. medicine Suzane Landripet iz Zagreba.

OTROŠKI SEJEMček & SONČKOV FESTIVAL
V okviru Otroškega Sejemčka bomo tudi letos ponudili bogat in zanimiv razstavni program. Otroci se bodo lahko udeležili zanimivih kuharskih delavnic, skupaj bomo spoznavali tuje kraje in se učili tujih jezikov. Udeležili se boste lahko sladkih delavnic Miss dolce, kjer se boste lahko naučili kako okrasiti muffine in seveda za na konec Vas čaka poslastica-slastni muffini. Poleg tega nas bo Miss dolce naučila kako speči slastne vaflje, ter kako izdelati različne dekoracije iz sladkorne mase.

Na 10. Sončkovem festivalu bodo nastopili OŠ Šmarje, OŠ Koper, plesna skupina Kud Balerima, Kulturno plesno društvo Moonsun, mladi DJ-i iz obalne šole za DJ-e in ostali. Poleg tega Vas bo razveseljevala vse dni v času sejma priljubljena TV kuharica Emilija Pavlič s kuharskimi delavnicami "Zdravo in varno kuhanje". Kot vsako leto pa bo tudi letos Sončkov festival poskrbel za dobrodelno noto, letos prav posebno, namreč obeležujemo 10. obletnico Sončkovega festivala.


KULINARIKA & ŠIROKA POTROŠNJA
Poleg zanimivih razstavljavcev in pestrega programa bo poskrbljeno tudi za prodajne stojnice s področja kulinarike, ki bodo poskrbele za gurmanske užitke obiskovalcev sejma. Na voljo bo veliko izdelkov, med njimi bio čokolade, presni izdelki, mlečni in mesni izdelki, zelišča, vino in ostalo. V okviru kulinarike smo tudi letos pripravili številne delavnice s tega področja tako za odrasle kot tudi za otroke.


Brezplačna ENERGETSKA SVETOVANJA za OBČANE
V sklopu sejma bodo vse dni potekala brezplačna strokovna predavanja iz področij učinkovite rabe energije, katera bodo izvajali svetovalci mreže ENSVET (Energetsko svetovanje za občane), ki deluje v sklopu ZRMK. Predavanja bodo na temo toplotne izolacije, subvencij, varčevanja z vodo, zagotavljanja ustrezne kvalitete zraka v prostoru, stavbnega pohištva, sodobnih kurilnih naprav, itd. Poleg tega nam bodo predstavili tudi primer sanacije starejše družinske hiše, skupaj bomo primerjali cene energentov in sistemov ogrevanja ter podučili nas bodo o tem kako se spopasti s plesnijo v stanovanjskih stavbah.

DELAVNICE, POSVETI IN IZOBRAŽEVANJA za OBRTNIKE in PODJETNIKE
Tudi letos smo poskrbeli za obrtnike in podjetnike in sicer pripravili smo Vam brezplačne delavnice, posvete in izobraževanja. Mag. Bojan Tomc Vam bo predaval o marketingu za inovativne, o celostni grafični podobi, optimiranju davkov in o Istri-blagovni znamki.

Vse dni na sejmu boste imeli možnost se udeležiti delavnic ličenja, kjer Vam bo kozmetičarka svetovala in pomagala ustvariti popoln make-up.

 

Zabava, delavnice in predavanja 2018:      

 

 

 

 

 

 

   - Učinkovita RABA ENERGIJE - ENSVET

 

  - Predavanja za PODJETNIKE in OBRTNIKE

 

  - Celovite EKO rešitve

 

  - SLADKE delavnice MISS DOLCE

   

 

  - KONFUCIJEVE učilnice

 

  - MEDGENERACIJSKI CENTER MORJE Koper

 

  - Nastopi Centra za dnevne aktivnosti CDA

 

 - Program DOGAJANJ in DELAVNIC po dnevih

 

Urnik sejmišča

 

Petek,

25. 5. 2018

9.30 - 21.00

Sobota,

26. 5. 2018

9.30 - 21.00

Nedelja,

27. 5. 2018

9.30 - 20.00

 

 

 

Vljudno vabljeni k obisku.

 

 

 

 

NOVICE
Novice
Poskrbimo za svoje ZDRAVJE
15.5.2018
Na sejmu boste lahko pridobili nova spoznanja in informacije za vaše boljše počutje in zdravje!
ZA PODJETNIKE in OBRTNIKE delavnice, srečanja in predavanja
14.5.2018

Tudi za podjetnike organizirane poučne in praktične delavnice z različnih področij.

EKSKLUZIVNA Prenočišča v času Primorskega sejma v HOTELU & Casino CARNEVALE
9.4.2018
Ugodne cene, udobne in razkošne sobe, kulinarična doživetja in sanjska sprostitev v WELNESS & SPA.
Prijavno gradivo za Primorski sejem 2018 je dostopno
28.1.2018
Obveščamo vas, da je prijavno gradivo za letošnji 25. Primorski sejem že dostopno, zato vas vabimo k prijavi.
Zadnji dan 24. Primorskega sejma
28.5.2017

24. Primorski sejem se zaključuje zanimivo ponudbo razstavljavcev in bogatim programom.

sončkov festival

domov | predstavitev sejma | novice | kontakt | foto galerja | sejmišče | program dogajanj | na vrh straniPRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper; Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija; Tel.: 00386(0)5/626-02-16

Vse pravice pridržane

Izvedba Element Lab 2010

tag heuer replica replica patek philippe